dilluns, 17 de febrer del 2020

ASSEMBLEA

Hola a tots, a continuació us explicaré que és l'assemblea: què fem, de què parlem i els càrrecs...

L'assemblea és un espai on els nens que fem valors, el dijous després del pati, podem presentar notícies que han passat aquest dies, conflictes, i més. Normalment parlem de les informacions del mestre, informacions dels alumnes i els conflictes que han passat durant tota la setmana. Per fer tot això, necessitem càrrecs: moderador,observador i secretari.

La funció del moderador és la  de dirigir, orientar i coordinar l'assemblea. Les seves funcions principals són: moderar les discussions,organitzar els torns de paraula,limitar les intervencions segons el temps disponible, evitar enfrontaments verbals i centrar el tema quan es produeixen desviacions.

El càrrec de l'observador és prendre nota de com s'han comportat els membres de l'assemblea, per després en grup comentar-les i millorar a la propera.


I per últim, la tasca del secretari, és la de llegir l'acta anterior i redactar tot allò que es parli a l'assemblea actual, on apareixen els temes tractats i els acords presos.

I dit tot això, la assemblea serveix per millora els nostres valors, donar les nostres opinions, saber escoltar les dels altres, defensar el que pensem, expressar en veu alta, estar informats d'allò que passa al món... i jo crec que des del primer dia hem millorat molt.








PSICOMOTRICITAT

Hola soc l'Andrey de 6ec i magrada psicomotricitat. Boleu que us expliqui que faig a les sesions de psicomotrisitat?

El dijous despres del pati amb el Nil, el Basilio, jo, la Julia, l'Aynara, el Martin, el Marti, el Alex , el Hugo i el Eric anem amb la Silvia i l Anna a l'aula de psico.

 M'agrada fer psicomotricitat abagades parlo de les mebes coses i jugu amb teles i aquestes coses.

Estic content de fer psico

dimecres, 12 de febrer del 2020

PROJECTE RAP

Aquest any els nens i nenes de 6èC quan varen iniciar el curs,a la hora de projecte , el Ciscu ens va posar a la taula un projecte anomenat  El Projecte Rap .


El projecte consisteix en treballar el Rap i la Poesia ,ja que tenen molt a  veure i són semblants.
Tot això amb l'objectiu d'acabar-ne fent un Rap.


El varem començar  amb unes ordres que ens va comentar el Ciscu, fer uns grups cooperatius,uns grups de 4 persones repartits entre: Portaveu,coordinador, secretari i controlador.
Un cop fet això vam fer el següent pas. Organitzar-nos les sessions a partir de preguntes formulades per nosaltres els alumnes. Com per exemple:  Que es el Rap?i la Poesia?, similitids i diferencies , com es fa un Rap? etc..
Tot això ho vàrem buscar a a través de els grups cooperatius .
Un cop acabat el temps de cerca d'informació va ser l'hora de posar a treballar el Portaveu: Exposar-ho.
Ho vam presentar els 6 grups amb tot els portaveus representant dels seus equips  i amb els nervis que tothom tenia, no obstant, tothom ho va fer super bè.


Actualment estem fent un esxperiment social amb la gent de l'escola,tant com amb  la gent gran i petita
com las persones adolescents i adultes, amb l'objectiu  de saber que escolta tothom i que saben sobre la Poesia i el Rap.
























Guillem Otaegui 11/2/20

dilluns, 10 de febrer del 2020

EINES MATEMATIQUES (multiplicació)

Hola families! Sóc l'Alba i en aquest bloc us vinc a explicar les EINES MATEMÀTIQUES. Al primer trimestre, la classe de 6èc a Eines vam estar treballant la descomposició amb daus, la suma i la resta. Aquest segon trimestre comencem Eines realitzant la multiplicació i la divisió.


L'horari segueix sent el mateix, els dimecres per la tarda (de les 15:00 a les 16:30). Per començar aquest segon trimestre el Ciscu ens va preparar una petita feina per repassar el que vam treballar a principi de curs. 
Es tractava de que ell deia una numeració, per exemple (50, 100, 10, 40 ,60, 5) després ens deia un numero exemple:(260) i a continuació, nosaltres havíem d'aconseguir el numero 260 amb la numeració que ens va posar i podíem utilitzar la resta, suma, multiplicació, divisió, etc...
Però només podies utiilitzar cada numero UNA sola vegada.


 Un cop vam acabar la feina principal, vam començar a treballar la multiplicació amb l'estratègia de la propietat distributiva (descomposant), amb l'objectiu d'aconseguir poder fer multiplicacions amb el càlcul mental, es a dir, sense apuntar res en cap paper sinó fer-ho amb el cap.

  Vam començar escrivint a la pissarra totes les taules (del 1-10) i vam buscar regularitats entre elles:
  la taula del 4 es el doble que la del 2, la del 8 es el doble de la taula del 4... i així regularment.
  També varem descobrir que un número parell per parell dona una xifra també parell
  (exemple: 4x4=16 ) i que només senar per senar dona un número senar: (3x3=9)
  Seguidament, vam estar practicant la multiplicació amb reglets, després en un full, i per últim, vam    estar dos sessions practicant-ho sense full, es a dir mentalment.

 Ara hem de començar la divisió multiplicant i aproximant-nos a les diferents unitats del sistema decimal.

PROJECTE CARRERS

Hola famílies!
Sóc la Duna de 6èC i a continuació us explicaré un dels nostres projectes.
Bé doncs, el tema del nostre projecte és saber: Com es posa el nom a un carrers? L'hem escollit perquè volem saber com es posa el nom, qui el posa,...

Per començar, abans vam fer un treball sobre el nostre propi carrer: qui és el seu nom, quin significat té, quins serveis hi ha, quantes vivendes,si hi ha CO2 o contaminació, quina longitud fa i amplada, com va la numeració i per últim les particularitats.

Fem projectes el dimarts pel mati, dimecres pel mati,  dijous pel mati i divendres per la tarda a les 9:00 fins les 9:45 i el divendres a les 11:15 fins les 12:00. Paral·lelament estem treballant un altre projecte sobre el rap.

El primer trimestre vam fer un document explicant informació del nostre carrer i del significat, quan vam acabar de fer el document vam prosseguir a preparar una activitat i un power point per fer la presentació i exposició, per exemple jo de la activitat vaig portar un gladiol perquè el meu carrer es diu carrer del Gladiol.

I el segon trimestre amb els grups cooperatius estem investigant que vol dir una avinguda, carrer, camí etc,... i aixó es el que hem i estem treballant fins ara al nostre projecte del carrers.







dimecres, 5 de febrer del 2020

L'espectacle, Projecte Musical

Cada any 6èC te l'encàrrec de fer un espectacle per els nens i nenes de l'escola i families del curs. Una petit comiat divertit tan per els nens que ho fan com els que ho gaudeixen de l'obra. Entorn el curs de 2019-2020 ens toca fer a nosaltres l'espectacle, però ens hem xocat amb un gran problema tan per nosaltres com per als professors, que som el primer curs que tenim 3 classes i això porta problemes de l'espai de representació, l'espai assaig, i de construir l'espectacle mes lent. 

Vam pensar començar a fer el espectacle d'una altre manera de la que hem acabat. Al principi vam començar pensant que seria bona idea fer una representació cada grup i crear l'espectacle amb representacions, ens vam guiar a partir de uns vídeos de YouTube. Un dia vam rebre a la Cesca mare de la Caterina de 6èA, que treballa d'actriu i vam pensar que seria bona idea que ens digués uns trucs per organitzar-nos. Ens va dir que seria millor idea que féssim un fil conductor, i només tractar de un tema. 

La setmana següent vam posar-nos les piles, i cada classe per grups vam pensar quin seria el fil conductor que portarem a traves de l'obra, vam votar quin seria. Després vam exposar les idees de cada classe per acabar de construir el fil conductor, finalment estem proposant petits detalls per l'obra i a partir d'ara anirem forts i avançant perquè gaudiu d'una obra genial.

Sens ha fet molt difícil explicar les coses sense avançar res, si voleu saber mes esteu convidats a gaudir de la nostra obra.

                        Biel Torras i  Berta Aymerich 6èC


Visita Shir


A religió va venir el shir i a explicar una mica
la seva vida i lo que li va passar
i ara us ho volem presentar a vosaltres. 

Va anar de Afganistan a Pakistan, de Pakistan a
Iran i de Iran a Turquia. De Turquia va anar a Grècia,
i després va anar pujant cap a Holanda passant per
Macedònia, Croàcia, Hongria, Alemanya i Holanda.
I després va venir a Barcelona.








El camí va ser molt dur perquè no tenia ni aigua
ni menjar i a mes a mes tenia la por de trobares
els grups terroristes que voltaven per allà
(els grups terroristes mataven a tothom que hi
trobem ( inclòs als seus en algunes ocasions))


En el seu poble no hi van arribar els terroristes
però per prevenir ells ja van marxar,
per si no poden reaccionar a un atac terrorista
tienen un búnker al costat de casa, construit per
els propis habitants del poble.


El shir parla dari i es una llengua de l’afganistan,
ell treballava tot el dia al camp sense descans,
ell sempre menjava lo tradicional
(arròs).


Ell al final va poder arribar i el vam conèixer.


Espero que us hagi agradat la nostra presentació.