divendres, 24 d’abril del 2020

ITINEARIS: EL MEU VIATGE



AUSTRALIA

 








UBICACIÓ


-El meu destí és a Austràlia, més concretament a Sydney. Sydney està situat per damunt de la capital d’Austràlia (Canberra). 






-Aquest país està ubicat a l’hemisferi sud-est, per sobre de Nova Zelanda i per sota d’Indonèsia. 
HOTEL + VIATGE


De Barcelona (aeroport El Prat) a l’aeroport de Sydney (Airport of Sydney) hi ha una distància de 17.185 km amb un temps de 1 dia i 13 hores (fent unes 3 escales); i la companyia que agafaré es diu: Companyia British. 


A l’hotel que m'allotjaré es diu: Zara Tower (que es troba al centre de Sydney a 15 minuts de l’aeroport, i les 4 nits em costen uns 600€).








   GEOGRAFIA


Rius:

-Riu Murray: 2.508 km
-Riu Darling: 1.472 km
-Yarra River: 242 km
-Barwon River: 700 km
Llacs:

-Llac Burley Griffin
-Llac Moore
-Llacuna Goyder
-Llac Hillier
Muntanyes o serralades:

-Mount Kosciuszko: 2.228 m 
-Uluru
-Muntanyes Blaves (serralada): 1.189 m
-Main Range (serralada): 2.228 m
Golfs:

-Golf de Carpentària
-Golf de Savannah
-Golf de Spencer
-Golf de Saint Vicent


GASTRONOMIA


-Hamburguesa de Emu: L’Emu és un animal semblant a un estruç, de color gris, molt gran, de ales curtes i de coll llarg, on en aquest estat ho acostumen a servit com a hamburguesa.  


-Carn a la Barbacoa: Senzillament la Barbacoa a la platja és una acció molt tradicional en aquest país.  


-Cangur a la graella: El Cangur a la graella, a la barbacoa o al la planxa és un plat molt conegut a Austràlia, ja que aquest animal és molt típic als boscos oberts d’Austràlia


-Larves Witchetty: Les larves de Witchetty, son unes larves blanques amb un gust similar a una nou (quan estan cuites) que els indígenes australians han consumit durant molt de temps. 


-Cherry Ripe Bar: És una barra de xocolata fabricada per l’empresa Cadbury, sent el seu producte més venut de la fabrica. Aquesta “xocolatina” està fabricada per cireres i coco molt poc triturades, coberts de xocolata. 


-Anzac Biscuits: Són unes galetes típiques d’allà, produïdes a base de coco, sucre mantega, farina i flocs de civada 


-Lamington: El Lamington és un postre molt tradicional a Austràlia, està fet d’un pa de pessic molt esponjós (tallat a quadrats grans) que normalment el cobreixen amb xocolata i coco ratllat. 
A més com que aquest postre és tan popular en aquest País que cada 21 de juliol és el dia nacional del Lamington.    


-Fairy Bread: Aquest postre és un element molt important a les festes d’aniversari. Aquest dolç consta de un pa de motlle untat amb mantega i per sobre porta virutes.
ELS 4 DIES A AUSTRÀLIA (SYDNEY)


Primer dia: Al dia 1 (després d’arribar a l’aeroport de Sydney a les 9:00), m'instalaré a l’hotel i descansaré uns 30 minuts. A les 9:30h tenia plantejat anar al Museu Nacional Marítim d’Austràlia (una entrada=  20€) que està a uns 10 minuts de l’Hotel.
Acabada la visita, per matar una mica el temps aniré a fer una volta per la ciutat i a mullar-me una mica els peus a alguna platja d’allà. A la 13:00h faré camí fins a Kensington Street Social (Restaurant 1 estrella michelin) a fer un bon àpat. 
A continuació caminaré fins al barri The Rock, que segons diuen és un barri antic i molt emblemàtic. I segurament per acabar el dia me n'aniré fins a l’hotel a fer-me un bany a la piscina.  



Segon dia: Al dia 2 m’aixecaré bastant tard per agafar forces per l'excursió a les Muntanyes Blaves. A l'excursió segurament estaré quast tot el dia (11:30- 18-30h), ja que és un trajecte per la muntanya bastant llarg. 

Encara que tot val la pena perquè durant l’activitat ensenyen moltes coses xules, entre elles: el Echo Point (que et dóna unes vistes precioses de tres formacions rocoses anomenades: Les tres Germanes), també les cascades de Wentworth o la vall de Jamison; i a més pots disfrutar d’algun Koala i algun Cangur... 



Tercer dia: Al penúltim dia, tindria planificat anar a una de les platges més famoses de Sydney: Bondi Beach. Allà, agafaré un professor de surf durant unes hores (30€= 2h), i durant tot el matí fins a mig migdia em quedaré a la platja fent una BBQ. 
I finalment a la tarda, passejaré per quasi tota la ciutat a comprarme alguna cosa i per les 18:00h em relaxaré al Hyde Park.



Últim dia: Al quart dia, com no, tenia reservada una entrada per anar a l'Òpera De Sydney a veure l'òpera: Le Juive. Quan s’acabi l’obra segurament aniré a dinar a l’hotel, després em deixaré preparades les maletes per més o menys a las 17:00h anar ja a l’aeroport per marxar.


Roger Bargans   



1 comentari: