Què necessitarem?
Pebre en pols.
Plat (o safata) amb aigua.
Herbes aromàtiques (orenga, romaní, julivert, farigola…).
Sabó líquid (de les mans, de rentaplats…)
Com ho fem?
Fem servir un plat amb aigua on hi han herbes aromàtiques i pebre en pols que simuli la brutícia i els virus:
Toquem amb un dit i veiem que quan el traiem està tot ple de virus que es queden enganxats als dits.
Netegem el dit amb paper.
Mullem la punteta del dit amb una mica de sabó.
Només cal tocar lleugerament l’aigua amb el dit que té sabó i tots els virus fugen espaordits.
Fem servir un plat amb aigua on hi han herbes aromàtiques i pebre en pols que simuli la brutícia i els virus:
Toquem amb un dit i veiem que quan el traiem està tot ple de virus que es queden enganxats als dits.
Netegem el dit amb paper.
Mullem la punteta del dit amb una mica de sabó.
Només cal tocar lleugerament l’aigua amb el dit que té sabó i tots els virus fugen espaordits.
Per què passa?
El sabó és molt més efectiu a l’hora d’eliminar virus de qualsevol superfície. És més eficaç que gels amb base d’alcohol, que no dissolen tan bé, ni tan ràpidament la membrana lipídica (els greixos) dels virus.
La paret del virus està formada per greix. El sabó conté tensioactius, uns components que per un costat senten “atracció” pel greix i per l’altre senten afinitat per l’aigua.
D’aquesta forma segresten” el greix present, eliminant la paret del virus i destruint-lo.
D’aquesta forma segresten” el greix present, eliminant la paret del virus i destruint-lo.
Roger Espinasa
Ostres ja ho intentaré
ResponEliminaIrina
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW
ResponEliminaBiel V