dissabte, 9 de maig del 2020

ITINERARI: TEXT INSTRUCTIU

MACARRONS A LA BOLONYESA DE NANDU JUBANY



INGREDIENTS (per a quatre persones):

-2 Cebes
-3 Pastanagues
-Una fulla de llorer
-2 alls
-500g de tomàquet natural triturat
-500g de carn picada de vedella
-½ copa de vi ranci
-Sal 
-Pebre
-Sucre
-Aigua
-400 g de macarrons
-Formatge
-Un ou


ELABORACIÓ DE LA RECEPTA


Primer pas:
Amb una ganivet tallem les 2 cebes i les 3 pastanagues a trossets petits; I després, en una olla, sofregim aquests dos aliments durant uns deu minuts.

Segon pas: 
Passats els deu minuts, afegim al mateix recipient la fulla de llorer i els dos alls (també tallats a trossos petits), i tornem a esperar deu minuts. 

Tercer pas:
Seguidament, a la barreja, hi incorporem els 500 grams de tomàquet triturat, i com sempre, programem 10 minuts més.

Quart pas:
Acabada la desena de minuts, només ens quedaria agregar la ½ copa de vi ranci, el sucre i un rajolí d’aigua per acabar la salsa a la bolonyesa, i ara la deixem coure durant deu minuts.

Cinquè pas: 
Mentres s’està acabant de fer la salsa, en una cassola bullim es 400 g de macarrons fins que ens quedin aldentes.

Sisè pas:
A continuació, quan s’hagin acabat de bullir els macarrons, els posem en una safata ben gran i hi barregem la salsa bolonyesa, el formatge, l’ou i per acabar hi posem una mica d’aigua de la cocció dels macarrons.

Setè pas: 
Per últim, només queda emplatar-los i degustar-los.

Roger Bargans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada